Протеини

Показване на 1–24 от 56 резултата

Голямо разнообразие на протеини на ниска цена с безплатна доставка над 30 лв.

Здраве и Благополучие

Biotech USA – Protein Cream – 200 g

14.00 лв.

Здраве и Благополучие

Biotech USA – Protein Cream – 400 g

19.00 лв.

Протеините и другите подобни добавки отдавна са се превърнали в неразделна част от тренировките на всеки повече или по-малко напреднал спортист. Тук разбира се не става дума непременно за културисти. Във всеки друг спорт, където трябва да се развие силата, издръжливостта или мускулната маса, различните добавки са част от дневната дажба на хранене.

Протеинът като добавка органически е еднакъв с белтъка, който приемаме с храната. В тренировките за изграждане на красиво тяло (бодибилдинг), хранителните елементи с високо съдържание на тази съставка са доста ценени поради анаболните си качества, спомагащи в изграждането на мускулната маса, благодарение на наличните в тях полипептиди. Полипептидът е свързана чрез химична реакция верига от заменими и незаменими аминокиселини, изпълняващи важни за човешкия организъм функции.

Как се приема протеинът като хранителна добавка?

За съхранението на мускулната тъкан е необходимо консумирането на нужното количество, но в случай на повишена физическа активност, дозата трябва да се увеличи значително поради повишеното изгаряне на различни източници на енергия. Тоест, за да запазите мускулатурата си е необходимо да доставяте на организма си достатъчно полипептиди.

Няма точни цифри, които да бъдат посочени за дневния прием, като това трябва опитно да се установи. Има обаче важни фактори, за определяне на дозата:

- ниво на физическа активност;

- телесно тегло на спортуващия;

- дневен прием на храна.

За обикновения човек, непрактикуващ специални тренировъчни програми, 1 грам на килограм телесно тегло е напълно достатъчно. При активно движещите се хора, дозата нараства значително.