Аминокиселини

Показване на 1–24 от 73 резултата

Голямо разнообразие на аминокиселини на ниска цена с безплатна доставка над 50 лв.

-10%
Original price was: 150.00 лв..Current price is: 135.00 лв..

Аминокиселините са градивният елемент на протеина, нужен на всеки организъм. Съставката може да се набавя чрез консумацията на месо, риба, яйца или посредством специални спортни добавки. Усвояват се от организма много по-бързо от протеина и се грижат за растежа на мускулите, бързото възстановяване и укрепване на имунната система.

Аминокиселините също са добър източник на енергия, предотвратяват катаболният процес, в който се наблюдава разрушаване на мускулните влакна, и също спомагат за бързото изгаряне на излишната подкожна мастна тъкан. Препоръчва се за консумация от хората, занимаващи се с физически натоварвания и водещи активен начин на живот.

Видове аминокиселини?

Познати са два основни вида - заменими и незаменими. Първият се произвежда самостоятелно от организма и не е необходимо неговото набавяне чрез допълнителен прием на храни или хранителни вещества. Вторият вариант обаче е нужно да си го набавяме чрез храната или спортни добавки. Основните видове се разделят на 28 различни подвида - 8 са незаменими и 12 - заменими.

Незаменимите аминокиселини са: BCAA (аминокиселини с разклонена верига - комбинация от 3 аминокиселини левцин, изолевцин и валин), метионин, треонин, триптофан, лизин, фенилаланин.

Как е правилно да се приемат аминокиселините?

Препоръчително е да се консумират в момент, в който тялото е силно изморено и се нуждае от допълнителна енергия, например около двадесет минути след тренировка. Някои експерти дори препоръчват вземането им преди лягане - тогава мускулите най-активно нарастват и по това време се извършва възстановителния процес.

Дозировката при отделните видове е различна, така че е препоръчително да четете етикета на продукта и да следвате инструкциите на производителя, гарантирайки си безопасността на тялото си.