Фулвинова киселина – еликсирът на живота

Учените от години знаят, че всеки се нуждае от поне 90 хранителни вещества, за да поддържа оптимално здраве. Те включват 17 витамина, 59 минерала, 12 аминокиселини и три незаменими мастни киселини. Докато природата ни е предоставила всички тези вещества, за да ни позволи да живеем дълъг и здравословен живот, за съжаление преработката на храната и изчерпването на хранителните вещества в почвата са едни от основните причини за недостиг на вещества в тялото ни. За щастие учените са открили, че фулвиновата киселина – елемент, който се намира в почвата, прави хранителните вещества в храната, която приемаме, по-достъпни и по този начин коригира недостатъците по-ефективно.

 

Какво е фулвинова киселина?

Фулвинова киселина е елементът, който се намира в хумуса – слой на Земята с високо съдържание на хранителни вещества. Частично разложената материя е основата на хумуса и торфа. Именно този слой подхранва растенията и гарантира, че те растат силни и здрави.

Фулвиновата киселина се създава в изключително малки количества от милиони полезни микроби, които действат върху гниещата растителна материя. Тя се комбинира с различни минерали за създаване на сложно молекулно съединение. Фулвиновата киселина действа като активира хранителните вещества в почвата, така че те да могат да бъдат използвани от клетките на растенията. Често е наричана „чудотворната молекула на природата“. За съжаление съвременните земеделски практики са унищожили почвите ни, оставяйки ги лишени от минерали и по този начин са нарушили разпространението на тази чудотворна молекула в почвата, а следователно и в растителността, и в животните – реално в основата на храната, с която се храним.

Подобно на своето действие в почвата, фулвиновата киселина служи като основно средство, което пренася витамини и хранителни вещества до правилните места в тялото ни. Тя е толкова мощна, че една единствена молекула е способна да пренася 65 или повече минерали и микроелементи директно в клетките. Това е само едно от нейните свойства, което осигурява способността й да има изключително въздействие върху всички видове заболявания и проблеми.

 

Какви са предимствата на фулвинова киселина?

От години фулвиновата киселина е недостатъчно забележима като потенциална добавка. Скорошно изследване обаче разкрива редица ползи.

 

Суперклетъчен проводник

Фулвиновата киселина се нарича суперклетъчен проводник – тя има жизненоважната способност да реализира потенциала на всички хранителни вещества, които консумираме. Когато минералите и микроелементите от храната влизат в контакт с фулвиновата киселина, те се разтварят във форма, която ги прави по-активни и по-достъпни за организма. Тези минерали се сливат с фулвиновата киселина и поради малкия си молекулен размер, тя има способността да приема тези хранителни вещества директно във всички клетки на нашите тела. Освен това, фулвиновата киселина прави клетките по-пропускливи и възприемчиви към тези хранителни вещества.

 

Катализатор

Освен че повишава усвояването на витамини и минерали в нашето тяло, тази киселина действа като катализатор. Катализаторът е съединение, което улеснява химическата реакция. Има буквално хиляди химични реакции, които се осъществяват всяка минута в тялото ни, включващи производството на ензими, движение на хранителни вещества в и извън клетките ни, храносмилане и др. В по-голямата част от случаите тези реакции просто не могат да се проведат при нормална телесна температура или биха отнели дълъг период от време. Фулвиновата киселина действа като катализатор на тези реакции като улеснява всички тези процеси бързо и ефективно.

 

Антиоксидант

Фулвиновата киселина е естествен, мощен антиоксидант и помага за неутрализиране на свободните радикали. Свободните радикали са вредни, силно реактивни съединения, които причиняват разрушаването на меките тъкани, насърчават мутациите на клетките, променят гените, нарушават химичните и хормоналните реакции в тялото, унищожават оптималната функция на жлезите и по този начин ни правят по-податливи на болести. Това е една от най-приемливите теории за стареенето и болестите.

 

Ползи за храносмилателната система

Когато поглъщаме храна, храносмилателната ни система, при оптимален капацитет, освобождава ензими, които работят за разграждането на храната ефективно, за да освободят хранителни вещества от храната. Без тези ензими храната не би била разградена, а застояла в стомаха и червата, което в крайна сметка би довело до натрупване на токсини и евентуална смърт. Фулвиновата киселина активира тези храносмилателни ензими, които са жизнената сила на тялото.

 

Детоксикация

Всички знаем, че е важно да почистваме телата си отвън и въпреки това малцина обръщаме внимание на вътрешното прочистване. Фулвиновата киселина е високоефективна при неутрализиране и детоксикация на вредни токсини и замърсители, включително тежки метали като олово и живак. Тя се свързва с тези метали чрез процес, наречен „хелация“ и след това ги превръща в неактивни съединения, които могат да бъдат елиминирани чрез нормални отделителни процеси.

 

При ниски нива на желязо

Доказано е, че дефицитът на желязо се лекува бързо с употребата на фулвинова киселина. За съжаление желязото е и един от най-трудните минерали за метаболизиране като натоварва много черния дроб и въпреки това много хора приемат синтетични добавки желязо без да се съобразяват с това. Фулвиновата киселина грундира желязото в храната ни, така че лесно да се използва от тялото и по този начин коригира недостатъците бързо и безопасно. Същото действие помага да се коригират многобройните минерални дефицити, включително на магнезий, който играе ключова роля в над 300 биохимични реакции в нашите тела.

 

Противовирусно

Фулвиновата киселина се счита за едно от най-безопасните и мощни противовирусни вещества налични днес. Общоприето предимство на тази киселина е, че тя може да се използва неограничено за дълги периоди от време, без да създава резистентност.

 

Универсална полза за добро здраве

Други потенциални ползи от нея са повишен имунитет и възстановяване на електролитния баланс в организма. Освен това, хората, приемащи фулвинова киселина, съобщават за по-голямо чувство на жизненост, повишена енергия, по-силна имунна система и по-висока толерантност към стрес.

 

 

Фулвинова киселина като хранителна добавка

Immune boost 77 е напълно естествен източник на фулвинова киселина както и жизненоважните витамини, минерали и микроелементи, подпомагащи дейността на организма. Можете да се възползвате от допълнителна 10% отстъпка от продукта при използването на код IMMUNEBOOST при поръчка. Можете да откриете допълнителна информация на следния линк: Immune Boost 77

 

immune-boost promo logo

 

 

Това съдържание не е предназначено да замени конвенционалното медицинско лечение. Ако имате определено заболяване, се консултирайте с лекар.

Източник: https://www.victoriahealth.com/editorial/fulvic-acid-the-elixir-of-life

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *