6 бързи съвета за добро здраве през есенните дни

С промяната на времето и по-малкото дневна светлина започват да възникват есенни здравословни проблеми. Те най-често включват настинки, стомашни вируси, алергии и грип.

Въпреки това есенните притеснения за здравето не трябва да се превръщат в стрес. Следват няколко съвета, които могат да подкрепят здравословното състояние и да запазят доброто здраве през есенния сезон.

Съвети за добро здраве през есенния сезон:

  • Приемайте достатъчно витамин D. Тъй като дните стават по-къси, естествената светлина намалява и това може да доведе до липса на витамин D. Опитайте се да излизате навън на слънчева светлина за 15 минути на ден, за да се получите необходимото количество или допълнете приема с хранителна добавка.
  • Разхождайте се. Ако сте склонни да сте наистина активни през летните месеци, по-ниските есенни температури може да ви държат повече на закрито. Планирайте бърза разходка около обяд, за да получите чист въздух и необходимото движение.
  • Останете хидратирани. Вярвате или не, усещането за студ може да ви дехидратира, подобно на изпотяването в горещ ден, тъй като тялото работи усилено, за да остане топло. Проследявайте приема на вода, за да сте сигурни, че приемате достатъчно.
  • Проследете приема на калории. Тъй като през есента стоим повече на закрито е лесно да станем по-малко активни. Когато сме по-малко активни, имаме нужда от по-малко калории. Следете внимателно какви храни приемате, за да поддържате нормалното си тегло и здравословен баланс.
  • Бъдете бдителни относно миенето на ръцете. Това не е просто съвет за есента, а такъв, който трябва да практикувате през цялата година.
  • Планирайте всички прегледи, които може да сте пропуснали през лятото. Да останете в крак с посещенията си при лекар също е от ключово значение за поддържане на здравето.

Есенното време не означава, че трябва да приемете, че ще се разболеете. Въпреки че може да се случи, поддържането на имунната система силна може ви помогне да се преборите с нея и да сте сигурни, че симптомите ви са незначителни. 

За да сте сигурни, че имунната Ви система ще издържи на предизвикателствата през есенно-зимния сезон, може да я подсилите и чрез избрани хранителни добавки.

 

Източник: https://blog.mercy.com/autumn-season-healthy-daily-tips/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *