Рене Мей отново идва в България през септември

Родителите на тригодишно момченце с тумор в мозъка получават от лекарите страшната диагноза, че рожбата им ще оцелее още няколко месеца. Всичко обаче се преобръща при идванете на Рене Мей в България. Именитият лечител провежда терапия с детето и лека по лека момченцето започва да се възстановява. Лекарите го наричат чудо, но случаят е само един от многобройните успешни примери за прилагането на лечебните методики на хуманиста Рене Мей.  Той ще посети България за втори път тази година през септември. Отново в рамките на няколко дни ще се проведат обучения за прилагането на терапиите на именития лечител за самопомощ и лечение.

„До този момент в България са обучени над 3000 души,

които могат да даряват терапиите на Рене Мей на хора в нужда. Около 500 от тях са активни, а останалите прилагат наученото най-вече на приятели и в семейството“, обясни пред ihealth.bg Йорданка Янкулова, член на фондацията на Рене Мей в България.  Тя каза, че целта на терапиите е да се стимулира потенциалът на клетката за регенерация чрез освобождаване на енергийни блокажи на ниво клетка, тъкани, органи и системи. При провеждането на тези методи се постига освобождаване на потискани емоции, физическо напрежение, тъжни мисли. Всичките терапии работят в посока да създадат необходимата настройка, за да се даде възможност на клетките да се самообновят и излекуват.

Кой е Рене Мей?

Рене Мей е французин, хуманист, лечител, описващ себе си като човек на мира, който няма политически или религиозни пристрастия. Отдаден е изцяло на хуманитарната работа и дава надежда на хиляди хора по света. В продължение на много години разработва методиките си, които са посветени на посланието да не осъждаш другия, а да дадеш най-доброто от себе си на ближния. Сякаш сме голямо семейство и обичта е в центъра на терапиите.

Още от дете Рене Мей проявява способности да вижда много неща, без да го е искал или търсил. Щом хване ръката на някого, вижда бъдещето му. Много обича математиката – царицата на всички науки. Смята, че си спомня неща от минали животи и твърди, че е разгадал много мистерии за човечеството и живота  като цяло – например как нещата са свързани във вселената, защо има войни, защо хората се разболяват и страдат и защо толкова много хора умират от глад и жажда.

Максимата, която следва Рене Мей е, че живота трябва да е посветен на това

ДА ДАВАМЕ ЛЮБОВ.

По време на терапиите си и обучавайки стотици доброволци от Европа, Америка, Азия и Африка лечителят помага на хора с всякакви проблеми – емоционални, духовни, здравни, провесионални и т.н. Често посещава пациенти в болница, особено в последен стадий на тежка болест или такива с диагноза рак.

 

Французинът развива дейността си чрез създаване на т.нар. хуманитарни центрове, в които се даряват регенерационни терапии, в съчетание с традиционна и алтернативна медицина, био магнетизъм, акупунктура, билкови отвари и други техники, одобрени от Световната здравна организация.

Създаването на хуманитарни центрове и у нас

е приоритетна задача за Фондацията на Рене Мей в България. „Има два варианта за организацията на тези центрове. В единият случай наемаме помещения или ни се предоставят социални пространства, като читалища например, в които става удобно практикуването на терапиите. Другият вариант е срещата на нуждаещите се с обучените доброволци да се провеждат в мобилни центрове, но условията през зимата правят този вариант по-трудно реализуем“, каза Йорданка Янкулова пред екипа ни. Тя подчерта, че желанието на Рене Мей е терапиите да се даряват, тоест да бъдат безплатни, защото обичта и положителната енергия не се купуват.

И благодарностите от успеха на терапиите не спират да валят. Българи се прибират от чужбина специално за идването на Рене Мей в България. „Българка, която живее в Испания и е на инвалидна количка, няма търпение да се срещне с лечителя, защото след няколко терапии тя ни описа, че е почувствала непозната сила, която й е дала енергия да се раздвижи“, допълни Янкулова. Не спират да пристигат и молбите на доброволци, които искат да се обучат да прилагат лечебните методи. Успехът на дейността на Рене Мей в България ще бъде описан във филм, който той създава за страната ни  и е със заглавието „Корени далечни“.

Leave a Response