Пудинг от чиа, богат на фибри и антиоксиданти

пудинг от чиа

Чиа е суперхрана, която все по-осезаемо се вмъква в ежедневните рецепти, които приготвяме. От супехрана или всъщност екзотика се превръща в неизменна част от здравословните хранителни режими както на вегани, така и на спортисти, които консумират големи количества месо, а също на хора, които търсят естествен начин да подобрят своята енергия и здраве.  Предлагаме ви една много добра рецепта за пудинг от чиа.


Малките супер семенца изобилстват от фибри и тъй като поемат огромно количество вода, са идеални за направата на огромна здравословна закуска под формата на пудинг.

Тази рецепта за пудинг от чиа е една наистина здравословна енергийна и хранителна, но и диетична бомба, чиито основни лечебни съставки са: Зелен чай на прах, чиа и джинджифил. За подслаждане може да сложите мед или стевия.

За приготвянето на две порции пудинг от чиа са ви необходими следните продукти:

2 чаши натурално бадемово мляко, без аромати и подсладители
1 чаена лъжица настърган пресен джинджифил

1-2 супени лъжици мед (ако предпочитате да е по-сладко, сложете повече мед или стевия)

1 чаена лъжица зелен чай на прах

¼ чаена лъжица сол
104 г семена от чиа

Препечени кокосови стърготини

Начин на приготвяне

Сложете в блендер бадемовото мляко, меда, джинджифила, зеления чай и солта и разбийте до получаването на хомогенна консистенция. Добавете чиата и разбъркайте. Така приготвената смес се изсипва в две малки кутийки с капак и се оставя за една нощ в хладилника. Преди да го сервирате, може да го гарнирате с препечени кокосови стърготини.

Снимки: pixabay.com

 

Силвия Чалъкова

Силвия Чалъкова

Силвия Чалъкова е автор с дългогодишен опит в сферата на медиите. Била е част от множество качествени медийни проекти, включително главен редактор на първото български БИО списание „Be Fit“, както и редактор в списание „Кенгуру“, телевизия „Здраве“, където е и сценарист и водещ. Работила е и в сферата на връзките с обществеността като PR и комуникатор. Завършила е магистърската програма „Литературата – творческо писане” в Сoфийски университет ”Св. Климент Охридски” и през 2016 г. издава своята първа книга романът „Пролуката“.

Leave a Response