Червена четка – Вълшебна билка за женско здраве

Червена четка

Знаете ли, че има 7 прекрасни билки, които лекуват тялото на жената на физическо и енергийно ниво? Тези билки сякаш са създадени да помагат на жените да станат по-красиви, по-млади и по-женствени. С тяхна помощ можете да възстановите здравето на репродуктивната система, а дори помагат и при безплодие. Към това за тях се твърди, че имат специална женска енергия и следователно помагат на финото женско тяло да се лекува на фино ниво. Освен като чай, те могат да се поставят и като пълнеж във възглавницата, за да работят през нощта на енергийно ниво. Запознайте се с билката – Червена четка!

Червената четка е рядко растение, което расте високо в планината, най-вече в Алтай.
Препаратите от червена четка имат ясно изразено хемостатично, противовъзпалително, адаптогенно, имуномодулиращо и леко тонизиращо действие, повишават умствената и физическата работоспособност.

Интересен факт представлява, че това растение е и уникален естествен хормон, който отстранява нарушенията в жлезите с вътрешна секреция. Използва се успешно за лечение на сърдечно-съдови заболявания и рак, драстично намалява броя на свободните радикали и инхибира растежа на раковите клетки.

А страничният ефект, че червената четка е в състояние да подмлади организма, е истински подарък от природата. Неоценима е ролята на растението в борбата с гинекологичните заболявания. В комбинация с други билки, червената четка се бори с миома, ендометриоза, яйчникови кисти, тумори и т.н.

Червена четка се препоръчва и при нарушения в менструалния цикъл, аднексит, менопауза, мастит, хипотироидизъм и други хормонални нарушения. Той подобрява умствената и физическата работоспособност. Препоръчва се при рак. Повишава устойчивостта към инфекциозни заболявания.

Снимка: pixabay.com


Leave a Response